Forskellige gravsteder

Det er ofte en stor hjælp for ens efterladte, at man selv har overvejet, hvor og hvordan man gerne vil begraves. Derfor er man altid velkommen til at få en snak med graveren for at høre om mulighederne.

Kistegravsteder

Urnegravsteder og kistegravsteder giver mulighed for et mere personligt præg.
Et kistegravsted har en fredningstid på 25 år. Et urnegravsteds fredningstid er 10 år. Hvis det ønskes, kan en urne godt nedsættes i et kistegravsted, f.eks. hvis man ejer et kistegravsted i forvejen.

Urnegravsteder

Man kan aftale, at man selv vedligeholder urne- eller kistegravstedet, eller man kan lave en aftale med graveren om vedligeholdelse.

Hvis man ønsker en enkel, mere ensartet udformning, hvor graveren påtager sig al vedligeholdelse, kan man vælge, at ens urne eller kiste nedsættes i "plænen".

Man kan vælge, at der på gravstedet lægges en mindeplade. Her kan man sætte blomster i den granitvase, der kan graves ned ved mindepladen. Granitvasen kan købes hos stenhuggeren.

Plænen til urnebegravelser med mindeplader

Man kan også vælge, at urnen eller kisten nedsættes i plænen i den del, der kaldes "anonym". Her er det kun kirkegårdens folk, der ved, hvor der er nedsat urner eller kister. Der er et fælles mindesmonument, et kors, hvor man kan lægge blomster.

Graveren kan oplyse mere om disse muligheder.

Kirkegårdens nye afdeling
 
Udskrevet fra Sønderholm og Frejlev Kirkers hjemmeside