En hilsen til Sønderholm-Frejlev Seniorerne

Kære alle Sønderholm-Frejlev Seniorer

En lille hilsen fra pastoratets to præster, som lige nu – sammen med en stor del af Danmarks befolkning – må se sine arbejdsmuligheder indskrænket til et meget mærkeligt minimum. Det er vi bestemt ikke tilpasse med! Især fordi vi jo mister den mest naturlige kontakt med alle jer, nemlig gennem det personlige møde. Som en kollega udtrykte det, nu ér smilet virkelig blevet den korteste afstand imellem os – eller vinket, eller telefonopkaldet, sms’en eller mailen.

Vi skriver så for at minde om det! At vi jo dog stadig ikke er længere væk fra hinanden end, hvad der kan nå’s gennem telefon og sociale medier. Vi ér til at træffe og det ret nemt; og der kan jo være nok at vende i disse tider, hvor bekymringerne står i kø, og fremtiden er mærkelig tåget. Det er jo dog ikke alt, som forårssolen kan brænde væk med sine ellers livgivende stråler.
Med andre ord: I er meget velkomne til at kontakte os! En kop kaffe kan vi ikke byde på, men måske kan vi drikke én i hver sin ende af telefonen eller computeren og få vendt noget af alt det, der gerne måtte have været lidt lettere lige nu.

I skal vide, at selvom søndagens gudstjenester er aflyst, vil vi i den kommende tid og hver søndag selv lægge en søndagshilsen ud på kirkernes hjemmeside og facebookprofil. Og vi vil også gerne gøre opmærksom på, at der de kommende søndage kl. 10.00 sendes gudstjeneste i radioen på P1 fra domkirken i København, og at der ligeledes sendes en tv-gudstjeneste kl. 14.00 på DR2 fra Sankt Pauls Kirke også i København; her er sognepræst Kathrine Lilleør liturg og prædikant. Gudstjenesterne vil være lidt anderledes end de plejer, for de er selvfølgelig tilpasset den situation, vi alle står i. Derudover transmitteres som vanligt og hver dag en morgenandagt kl. 8.05 både på DR2 og i radioen på P2, og – som noget nyt – kan man i selskab med dirigent og tv-vært, Phillip Faber, synge dagen godt i gang på DR1 kl. 9.05.

Der er mange grunde til lige nu at gøre lidt opstand mod dét, der truer. Med ord, bøn og sang og en god portion tålmodighed, mens vi vasker vore hænder med god samvittighed, holder afstand uden at være ligeglade og bliver hjemme uden at være os selv nok. Snart er det påske – og også den bliver anderledes og svær for mange uden alle de vanlige besøg og sammenkomster – men med én dag ad gangen og hjælp fra Gud og hinanden bringes vi også én dag nærmere det liv, vi helst vil leve og som venter forude.

Gode hilsner

Lotte Lyngby,

tlf. 4167 5577;

E-mail: loly@km.dk

Jørn Skøtt Andersen,
tlf. 2362 1878;

E-mail: jsan@km.dk

Kirkenes hjemmeside: www.soenderholm-frejlev.dk

På Facebook kan man følge vores opslag ved at søge på
”Sønderholm-Frejlev kirker”
og trykke på ”Synes godt om”