Flygel-indvielse i Sønderholm Kirke ons. 4. sept. kl. 19.30

Trofaste kirkegængere i Sønderholm har muligvis bemærket at der er kommet en nyanskaffelse, der fylder godt op foran i kirkens højre side. Det er et flygel af mærket Kawai, der på det seneste har taget plads, hvor der tidligere stod et mindre klaver. Dette prægtige instrument skal selvfølgelig indvies, så alle ved selvsyn og -hør kan konstatere, hvilket stort løft det repræsenterer for de musikalske udfoldelsesmuligheder i kirken.

Ifølge kirkens tidligere organist, Arne Jørgen Fæø, åbner der sig med dette instrument mulighed for en bred vifte af koncerter og andre arrangementer med musisk indhold, da det egner sig til alt fra solokoncerter, over akkompagnement af solister og kor til kammermusik i alle tænkelige formater.

Det er også Arne Jørgen Fæø der denne aften sidder ved tangenterne, hvor programmet byder på værker for solo klaver fra forskellige tidsperioder. Man kan høre værker af bl.a. Haydn, Chopin og Rachmaninov, og undervejs vil Arne Jørgen fortælle en smule om klaverets udvikling op igennem tiderne.

For hvad adskiller egentlig et flygel fra et orgel eller et cembalo? Og hvorfor er et flygel at foretrække fremfor et opretstående klaver? Det bliver der mulighed for at høre mere om denne aften, hvor flyglet spiller hovedrollen.

Der er gratis entré.